Internetový časopis centra Brna

"

Apetit piknik a Chillibraní: Gastropárty pod širým nebem poprvé v Brně

23. 08. 2017 , akce již proběhla Sdílej na CentrumBrna.cz

V Brně tak vypukne největší gastronomická párty pod širým nebem. Bohatý program začíná už v 10 hodin a jeho součástí bude tradič- ní soutěž Chilližrout, workshopy, kuchařské show atd. Jako na každém Apetit pikniku nebudou chybět desítky stánků se skvělým jídlem a pitím – s chilli tematikou i těch bez pikantní síly pálivých papriček.

Vyladěný program pro všechny

Přednášky, cooking show, soutěže,… To vše bude probíhat po celý den. Můžete se těšit např. na show Tejindera Riara (šéfkuchaře brněnské restaurace Flavours), Janu Bilíkovou s Přemkem Forejtem (kreativní kuchařka z Ambiente a šéfkuchař Entrée), Oldřicha Sahajdáka (michelinský šéfkuchař La Degustation Bohême Bourgeoise) nebo Petra Ocknechta – propagátora hmyzu na talíři. Zábavné cooking show redakce časopisu Apetit a jejich hostů budou probíhat v Apetit & Gorenje lounge, kde po skončení programu nakoupíte spotřebiče Gorenje až s 60% slevou.

K divácky nejatraktivnějším částem programu bude patřit Mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého – Chilližrout 2017. Na soutěžní lavici klasicky usedne 50 nejodvážnějších, kteří budou pojídat omáčky a chilli papričky se vzrůstající pálivostí, dokud nezůstane poslední hrdina.

Návštěvníci se mohou opět zapojit do degustační soutěže s názvem Výrobek roku a ochutnat tak produkty od místních výrobců. Hlasuje se pomocí degustačních lístků a hodnotí se vzhled, vůně, chuť, konzistence a také využitelnost. „Výrobek roku je zajímavým zpestřením pro návštěvníky a představuje také cennou zpětnou vazbu pro výrobce. Ti se do něj rádi přihlašují a je vidět, že si na svých produktech dávají opravdu záležet,“ dodává za organizátory Petr Klemeš.

Ani v Brně nebudou chybět jak škola focení jídla s Canonem, tak Instagraf, se kterým zazáříte na sociálních sítích s perfektně nafoceným jídlem. Doprovodný program bude letos zajištěn i díky Městské policii Brno. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různé trenažéry nebo opilecké a slepecké stezky, a pokud to počasí dovolí, budou opět v provozu bazény.

„Právě v Brně vzniklo v poslední době neuvěřitelné množství kvalitních bister, barů nebo kaváren. I proto jsem ráda, že se některé podniky zúčastní Apetit pikniku a že se dostanou do ještě širšího povědomí i mimo jižní Moravu. Nepochybuji, že pro Apetit objevíme spoustu nových a neokoukaných tváří,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.

Stánky, stánky, stánky – pravý poklad Apetit pikniku Co by byl Apetit piknik bez stánkařů, u kterých můžete ochutnat doslova cokoliv? Letošní tematika je jasná, takže se zaměříme v první řadě na chilli specialisty: Lakyho chilli, My-chilli, Zach´s pesto&chilli, Handmade by Sokolíci a mnoho dalších. To je jen pár z mnoha účastníků, u kterých ochutnáte burgery, pesto, sýry, čokoládu, zmrzlinu… V podstatě jakékoliv jídlo s nezbytnou dávkou pálivosti.

„Apetit piknik v Brně nemohlo potkat nic lepšího, než je spojení s Chillibraním. Navíc v redakci nenajdete většího milovníka papriček než mne. Věřím, že budu překvapená, s jakými dalšími chutěmi se dá dobře nabroušené chilli spojit,“ popisuje editorka Apetitu Jana Zbyňková.

Chybět nebudou ani prověřené brněnské podniky jako The Immigrant bar, U dřeváka, Siam Thai, Klub cestovatelů, Búcheck Brno atd. A pokud byste měli žízeň, čekají na vás domácí cidery, kvalitní káva v podobě Colt brew nebo Kofi Kofi, zázračná limonádovna nebo krušovický pivovar. Do Brna se ale přesune i řada známých pražských hvězd, např. Tamarind Tree.

Stejně jako každý rok i letos Chillibraní podpoří nadaci Dejme dětem šanci, konkrétně půjde o Dětský domov Tišnov. Tomu budou věnována 3% z každé vstupenky a 2% půjdou na podporu Honzíka Vacka, který je již čtvrtým rokem ve stavu vigilního kómatu a trpí poúrazovou epilepsií.

Festival se koná pod záštitou primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála a hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka.

 

Program (hlavní stage):

10:00 otevření areálu

12:30–13:00 Workshop od výrobců My-chilli

13:00–13:30 Přednáška o pěstování chilli od odborníků z My-Garden

13:45–14:10 Kuchařská show indického kuchaře Tejindera Riara

14:20–14:50 Kuchařská show Přemka Forejta a Jany Bílkové

15:00–15:45 Kuchařská show Jiřího Štifta

16:00–16:30 Hmyz na talíři s Petrem Ocknechtem

16:45–17:15 Kuchařská show Oldřicha Sahajdáka + předání darů

17:45–20:00 Chilližrout 2017

20:30–21:30 Koncert skupiny Trio Romano

22:00–22:15 Ohnivá show v podání Spinning Princip

 

Program (Apetit & Gorenje lounge):

11:30–12:00 Bleskové vaření se šéfkuchařem značky Meggle

12:15–13:30 Redakce Apetitu - příprava domácí zmrzliny v pračce

13:45–15:15 Kuchařská show michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka

15:30–16:30 Barmanská show Michala Nevrlého (Super Panda Circus)

16:45–17:45 Kuchařská show šéfkuchaře Jana Horkého

18:00–19:30 Redakce Apetitu, mystery box a vy!

PLUS – Zábavné kvízy o super ceny

Kompletní informace najdete na webu www.apetitpiknik.cz a www.chillibrani.cz


Jinde na CentrumBrna.cz


Partneři projektu CentrumBrna.cz